# Segmen REVIEW Yoora , blog ke-2 !

Salam Blogger . hah ?? korunk smue sehat x hainie ?? hemm . skrang yoora ade kat KL lahh , rumah kakak . mggu depan baru balik perak balik . so smlam agak bizy , smpai ptng keje . mlam terus btolak kesinie . skrang baru ade waktu nak smbung Segmen yoora niehh . yoora mntak maaf sngat2 klau buat korunk tertnggu2 . yoora akan cube sebaik mngkin abiskan dlm mase yg singkat nie keyhh . jngan risauuu semuee ^^,

okey jom mulee ~


Tagline : '' You dont like us when we are HUNGRY ''
hehe . agak unik disitu ye . siap ade HULK pkai hair ribbon ^^.

1. Design blog ??
blog Muja pkai background putih . background putih mmg senng klau dibndingkan dengan colour2 lain lah kan . sebb ape  ?? sbb sesuai dan nmpak kemas . x serabut . kbnykan blogger yg masyuk pon akan pkai background entry atau blog warne putih , transparent atau colour2 yg lembut . contohnye blog PenulisSenja dengan JejakaTerhangat nieh . bace entry nie sekali [KLIK] ^^.

2. Kekemasan ??
blog Muja dah ok . tp , perlu di-edit cikit aje lg bg die nmpak cun melecunz keyhh . sidebar Muja bnyak sngat kat sebelah kiri tu . klau nak bag die nmpak lebih kemas . lebih disyorkan Muja pkai 3 column . pastu susun balik sidebar2 tu bg nmpak lebih tersusun okeyh :)

3. Kandungan blog ??
blog Muja bnyak menceritekan tntng pengalaman dan informasi dr dirinye sndiri . bnyak jugak tips penjagaan diri untuk kite bace . Muja juge baru start berblogging pd bulan Mei 2010 sebelum die mnyambungkan pelajarannye ke UM .

4. Font blog ??
okey . yg nie jugak perlu dititik beratkan . font blog Muja perlu diperbaiki , bagi nmpak lebih kemas . kurangkan penggunaan colour dlam sidebar2 tu . lebih kemas sekirenye Muja seragamkan colour dan font blog Muja bg snng org bace entry dan info yg ade dlm blog Muja . mcm kat bawah nie . klau ubah font dan colour , msti lg ok :)


5. Kelajuan loading blog ??
blog Muja masih dikategorikan sbgai ringan dan OK . loading x lame , maknenye x lah berat lah ^^.

128.04 KB0.15 secondsOK !

6. Iklan Ads , Nuffnang , churp churp  ??
iklan2 nie smue ade kat blog Muja . x slah klau nak letak smue Ads nie . tp , pastikan tersusun dan x memberatkan blog Muja . nnt susah pulak org nak B.walking kat blog Muja kan .

hemm , yang lain smue dah ok . yg mane yoora tegur tu boleh lah diperbaiki , tp klau xnak pon xpe , tiade paksaan , insyaallah dengan care ini akan mnarik lebih ramai lg pembace blog Muja . ape lagi korunk , jom la TERJAH  blog Muja . klik banner untk ke blog Muja keyh . blog seterunye untk diREVIEW , blog Cik Nani . selamat maju jaye ^^.




aishh . like je ke ? comment2 la cikit . peace ^^V

7 000 orang tulis surat cinte:

nurmujahidah said...

like3!!!! <3 <3 tq for reviewing my blog,, appreciate it so much!!! :D

purpl3h0lic said...

@nurmujahidah welkem , welkem . no hal lahh . gunekan mane yg rase boleh digune keyh :)

syaiful said...

pergh muja pemes teros :P

purpl3h0lic said...

@syaiful mmg nak bg org pames ponn epol . hihihik ^^.

yura said...

hai....comel blog hehehe.... jemput singgah blog sy ye..hehe

PeJuAnG CinTa said...

lalalal bw blog yg ke - 2

* x sabak nk tgu cik yoora komen blog pc . :hihi

Jejaka Terhangat said...

orait..buleh la kami semua mula menerjah blog dia. dont make us hungry..=p