# Segmen REVIEW Yoora , blog ke-7 !

salam blogger . korunk smue sehat tak ?? ya allah . lame gile lah yoora x update . mesti ade yg marah dan ter-tunggu2 blog di-review kan . sbenarnye yoora nak mintak maaf sngt2 . yoora mmg x sempat nak smbung segmen sebelum nie . malam nie baru lah free sikit . nak smbung segmen yg dah terbengkalai niee . aishhhh . sedihnye T.T . harap korunk smue faham situasi yoora sekarang niee ~

kepade izzati . yoora mintak maaf sngt2 keyhh ~
nie untuk izzati ~ yoora tak kan mungkir janji , begitu jugak kepade yg laen :)

Tagline : Me,Myself & Mylife

kalau nak diikutkan yoora , mmg xde teguran yg padat yang perlu yoora bagi dekat blog cik izzati nie . sebab ape ?? sbb blog izzati memang simple ! dan yang paling penting , blog izzati warne purple jugak , same mcm yoora . hehehe :)

1. Design blog ??
seperti yang telah yoora katekan td , design yang dikenakan oleh izzati pd blog die mmg simple dan tak serabut . takde bende pelik2 ataupun widget yang boleh mencacatkan blog .

2. Font blog ??
font blog izzati dah ok , tapi kalau boleh , kenekan kaler yang berbeza untuk tulisan di entry . supaye , pembace akan nmpak lebih jelas ape yang hendak izzati sampaikan ~ sebagai contoh , izzati kenakan kaler hitam untuk tulisan di entry . kaler hitam lebih gelap dan akan ditenggelamkan oleh background blog izzati :)

3. Jenis blogger ??
okey bagi yoora . izzati seorang blogger yang kreatif dan tidak hanye menceritekan tentang dirinye sendiri di dalam blog . ini kerane , izzati jugak ade membuat post tentang isu-isu semase dan cerite2-cerite yang menarik yang berada di sekelilingnye . tingkatkan lagi usahe :)

4. Sistem comment dan blogger connection 
yeahh . baru nak edit . yoora terlupe pulak pasal nie . hehe . yg nie kene tukar tau izzati . klau tak tukar setting nnt susah blogger lain nak comment kat blog izzati . sbb nnt die keluar word verification camnie .... 


jadi , kalau nak tukar setting ikut care nie [KLIK] , ramai jugak yoora tengok blogger yang masih tak tukar setting sistem comment dorang . so ape kate kalau kite ramai2 hapuskan :)

5. Berat blog ??
hehe . kalau yang nie mesti korunk da tau jawapan die kan ?? dah tadi yoora kate blog cik izzati nie simple sngt2 . so mestila blog die ringan ~

see ?? hehe . bagus izzati . care nie dpt mmudahkan org lain ber-blog walking kat blog izzati  dan , izzati kenalah rajin2 ber-blog walking ke blog orang keyhh . boleh tambah lagi follower dan pengetahuan :)

itu saje dr yoora . blog seterusnye milik Cik Nazuerah Azhar . another 4-teen to go ! yeah ! jom terjah ! jom ~




aishh . like je ke ? comment2 la cikit . peace ^^V

2 000 orang tulis surat cinte:

Zatee said...

thanks sebab review blog saya :D

Hao Xuesheng said...

Good job, Yoora..! ^_^"